Doç. Dr. Cüneyt ÇAĞLAYAN Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt ÇAĞLAYAN dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology dergisinde yayımlanan “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer aldı.

Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. John Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology’de yayımlanan araştırmada bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları, dergilerin çeyrek değerleri gibi farklı değişkenler kullanılarak bilimsel etki endeksi oluşturuldu. Endeks kapsamında; 22 temel alan ve 176 alt bilim dalında dünya genelinde 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 160 bin araştırmacı, “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yayımladı. Fakültemiz Biyokimya Anabilim Dalında görevli Doç. Dr. Cüneyt ÇAĞLAYAN “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesine girmeye hak kazandı. Doç. Dr. Cüneyt ÇAĞLAYAN dünyanın en etkili bilim insanları listesindeki 857 Türk akademisyenin arasında yer alarak fakültemizi gururlandırdı.